După ce în anul 2012 am fost certificați drept prima clădire verde din Cluj-Napoca de către U.S. Green Building Council, continuăm să fim deschizători de drumuri obținând recent precertificarea „Zero Waste Building” de la organizația Zero Waste Europe.

Proiectul a demarat în urmă cu mai bine de opt luni, perioadă în care clădirea Amera a trecut printr-un proces complex de transformare si monitorizare, finalizat cu recunoașterea de către organizația Zero Waste Europe a faptului că a fost atins obiectivul de reducere cu 90% a deșeurilor generate. În acest scop împreună cu partenerii noștri E.ON Business Services Cluj, Groupama Asigurări, restaurantul La Casa, și grădinița ELF, am adoptat o politică internă ambițioasă și un plan care include măsuri concrete privind achizițiile de bunuri și servicii, informarea și educarea ocupanților clădirii și implementarea unui sistem performant de colectare separată.

În cadrul proiectului de reorganizare a sistemului de lucru, am trecut de la clasicul sistem al deșeurilor pe 4 fracții, la implementarea unui sistem de colectare separată pe 12 tipuri de deșeuri, precum: pet, plastic general, metal, polistiren, tetra-pak, hârtie/carton, sticlă, ulei uzat, deșeuri electrice, tonere imprimantă, biodeșeuri și deșeuri reziduale. In acest sens, colaborarea cu RDE HARGHITA ne ajută în identificarea soluțiilor optime de reciclare pentru fiecare fracție colectată separat.

Sună aici!